Лидерът показа изненадващо лаптоп, произведен в Беларус. Днес, 1-ви септември, Александър

...
Лидерът показа изненадващо лаптоп, произведен в Беларус. Днес, 1-ви септември, Александър
Коментари Харесай

Лукашенко показа Хоризонт – първият лаптоп от Беларус

Лидерът сподели изненадващо преносим компютър, създаден в Беларус. 

Днес, 1-ви септември, Александър Лукашенко по време на „ Урока по историческа памет “ сподели лаптопа Хоризонт, който редица медии побързаха да разгласят за „ първия компютър, основан в Беларус, предаде 

„ Това е първият компютър, номер едно, който ми подариха нашите умни хора. На тях им бе сложена задачата да се огледат из целия свят и да изберат най-хубавото, от което ние към този момент не можем да произвеждаме: някакви там процесори, положително програмно обезпечаване, и да основат ето този компютър “ – разясни Лукашенко, а ние се опитахме буквално да предадем неговите думи.

Ръководителят на Беларус сподели още, че в този компютър има по-малко от 20% (по-точно 12%) беларуско, само че към края на годината те би трябвало да станат 30%. Лукашенко означи, че най-важното е самият факт на появяването на сходен артикул и предложи на всички искащи да го пипнат и да се срещнат по от близко с този преносим компютър.

Създаването и сглобяването на беларуския преносим компютър е осъществено от цех Хоризонт.



Техническите характерности на лаптопа не бяха оповестени и вероятно ще бъдат обявени по-късно. Президентът на Беларус означи още, че страната има голям капацитет в областта на технологиите, както и хора, които „ могат да творят невероятното “. Според него компютърът Хоризонт на завода Хоризонт е на равнището на най-съвременните международни стандарти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР